США підштовхують ЄС до введення санкцій, які зачіпають енергетику та банки, проти РФ у разі нападу на Україну - Bloomberg

13:40 17.12.2021

Адміністрація Джо Байдена підштовхує союзників з Європейського Союзу до завершення широкого пакету санкцій проти російських банків і енергетичних компаній, які можуть бути введені спільно з США, якщо Кремль нападе на Україну.

Про це пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Відзначається, що терміновість посилює той факт, що президент РФ Володимир Путін не показав ніяких ознак відведення тисяч солдатів, яких він зібрав біля кордонів свого сусіда. США вважають, що узгодження конкретних варіантів санкцій стане твердим сигналом для президента Росії.

Ці заходи знаходяться на розгляді. Вони засновані на численних розмовах, які мали місце між США, Великою Британією, Німеччиною, Францією та Італією, а також з ЄС.

Країни ЄС заявляють, що занадто поспішне визначення заходів може підірвати зусилля з врегулювання кризи дипломатичним шляхом.

США вважають, що пакет необхідно підготувати, щоб зусилля по стримуванню Росії викликали довіру.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

На тлі цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори, що тривали дві години по відеозв'язку. Байден пригрозив Путіну "сильними економічними санкціями", якщо його армія вторгнеться в Україну після того, як Росія зібрала десятки тисяч військ на кордоні.

Теми:

Ще на цю тему