На адмінмежі з Кримом хочуть запустити моніторинг забруднення повітря

13:00 16.12.2021

На адмінмежі з тимчасово окупованою АР Крим необхідно встановити станцію для вимірювання забруднення довкілля через ситуацію на підприємстві «Кримський титан».

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції у Херсоні заявила представниця уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна.

«Хвилює проблема екологічна, яка є на території тимчасово окупованого Криму. Ми пам’ятаємо ту трагедію, коли був викид шкідливих речовин на «Кримському титані». Під час зустрічі в (Херсонській - ред.) облдержадміністрації ми говорили, що необхідно на адмінмежі встановити станцію, яка б вимірювала рівень забруднення», - наголосила Верігіна.

Вона нагадала про події 2018 року, коли окупанти замовчували ситуацію з викидом шкідливих речовин, а радіус ураження сягнув 130 кілометрів. Представниця уповноваженого зазначила, що потрібно контролювати ситуацію, аби мешканці Херсонщини були сповіщені у разі загрози і знали, як їм діяти.

За словами Верігіної, обласна влада планує прийняти відповідну програму та встановити вимірювачі забруднення повітря у 2022 році.

В ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянську, де розташований завод «Титан», стався викид невідомої отруйної речовини. Забруднення внаслідок цього викиду було зафіксовано на Херсонщині.
 

Ще на цю тему