У тимчасово окупованому Криму продовжується мілітаризація дітей

11:20 16.12.2021

На території ТОТ АР Крим окупаційна влада проводить мілітаризацію дітей, відкриваючи кадетські корпуси та загони юнармії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції у Херсоні заявила представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим Ірина Верігіна.

«Нас хвилює питання мілітаризації дітей на півострові… Ми бачимо відкриття нових кадетських класів, відкриття загонів юнармії. До нас зверталися громадяни, які розповідали, що окупаційна влада тисне на батьків і примушує віддавати дітей саме у кадетські класи», - зазначила Верігіна.

Вона розповіла, що окупаційна влада також надає пільги дітям, які закінчили кадетські класи, при вступі у виші.

При цьому Верігіна підкреслила, що ця ситуація характерна саме для території тимчасово окупованого Криму, вона відрізняється від тієї, що відбувається на російській території. «Такої мілітаризації, яка є саме на території тимчасово окупованого Криму, у Російській Федерації немає», - сказала вона.

За словами Верігіної, також фіксується загалом мілітаризація півострова – збільшується присутність російських військових, зокрема, під Феодосією будується містечко для військовослужбовців, яких перекидають із Російської Федерації, все більше проводиться військових навчань у Чорному морі.

Як зазначила Верігіна, моніторинг ситуації, пов’язаної з порушенням прав людини на ТОТ АР Крим, проводився протягом року спільно з громадською організацією «Крим SOS».
 

Ще на цю тему