Кличко запевнив, що столиця готується до найгіршого сценарію з боку Росії

19:20 15.12.2021

Київський міський голова Віталій Кличко запевнив, що столична влада робить все можливе, аби забезпечити правопорядок на вулицях міста і максимально убезпечити киян у разі військової агресії з боку Росії.

Про це Кличко сказав під час звіту про діяльність у 2021 році та плани на наступний рік, передає кореспондент Укрінформу.

«Ключове питання, яке турбує не тільки українців, і киян, а й важливе у всьому світі - це безпека в країні. Коли до кордонів нашої країни відбувається стягнення російських військ. Безпека в місті, де кияни прагнуть і повинні почуватися спокійно. Ми, міська влада, робимо все можливе, щоб навіть найгірший сценарій розвитку подій не захопив столицю зненацька. Аби забезпечити правопорядок на вулицях міста і максимально убезпечити киян, якщо це буде потрібно», – розповів Кличко.

Він нагадав, що цього року в столиці створили Департамент муніципальної безпеки КМДА.Також підготували проєкт міської цільової програми «Захисник Києва» – для муніципальної підтримки територіальної оборони столиці на наступні три роки. Крім цього, триває набір резервістів у 112-ту окрему бригаду територіальної оборони, і вже збільшили її чисельність. Також збільшили чисельність «Муніципальної охорони» міста – до 600 осіб.

Мер нагадав, що з 2014 року, від початку російської агресії на сході країни, в Києві здійснюють відновлення споруд цивільного захисту.

«Сьогодні під постійним контролем перебувають майже 5 тисяч укриттів Фонду захисних споруд. І представники ЗМІ тиждень тому могли побачити, як готують укриття, як вони виглядають. Працює над цим Департамент муніципальної безпеки», – розповів Кличко.