МЗС України відреагувало на новий обшук і затримання в Криму

17:20 15.12.2021

МЗС України закликає Росію «припинити політичні репресії» в анексованому Криму.

Про це у Twitter написала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, коментуючи обшук російських силовиків у будинку кримського татарина Куртумера Чалгозова у Феодосії, піше Крим.Реалії.

«У тимчасово окупованому Криму – черговий незаконний обшук у будинку кримських татар, який завершився затриманням та вивезенням у невідомому напрямку 23-річного Куртумера Чалгозова. Перш ніж відпустити, його допитували за справою Нарімана Джеляла та братів Ахтемових. Згідно з нормами міжнародного права, Росія як держава-окупант зобов'язана негайно припинити політичні репресії проти місцевого населення тимчасово окупованого нею Криму та звільнити Нарімана Джеляла, Азіза та Асана Ахтемових, а також усіх незаконно утримуваних громадян України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 14 грудня у селищі Приморське (Феодосія) російські силовики затримали та відвезли у невідомому напрямку 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова. У затриманого забрали телефон. На момент обшуку в будинку перебували всі члени родини Чалгозових – батько, мати, Куртумер та дві його молодші сестри, одній з яких 7 років. Пізніше стало відомо, що Куртумера Чалгозова відпустили додому. Російські силовики допитували його про «диверсію на газопроводі в селі Перевальне», у чому звинувачують Нарімана Джеляла та братів Ахтемових.

Ще на цю тему