Суд в Одесі дозволив затримати українського військового, підозрюваного у дезертирстві під час анексії Криму

09:20 15.12.2021

Одеський апеляційний суд дозволив затримати заступника командира полку по роботі з особовим складом – начальника відділення з роботи з особовим складом військової частини №А4416, капітана 2 рангу, підозрюваного у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України) під час анексії Криму.

Про це повідомляє реєстр судових рішень України.

За інформацією з ухвали суду, 13 травня 2014 року і в подальшому український військовий не прибув на нове місце служби, здійснивши дезертирство.

Суд повідомив, що наразі не вдалося встановити місцеперебування військового або його підрозділу.

У 2019 році суд у Кривому Розі надав дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак це рішення суду вже не діє.

Суд не вказує імені та прізвища підозрюваного.

На сайті «Миротворець» є дані про українського військового Вадима Литвиненка, який на момент анексії Криму був заступником командира полку по роботі з особовим складом – начальником відділення з роботи з особовим складом військової частини №А4416, капітаном 2 ранги. Його публічних коментарів щодо інформації українського суду немає.

Раніше Центральний районний суд Миколаєва заочно заарештував ексначальника клубу військової частини A1100 десятої Сакської морської авіаційної бригади Військово-морських сил Збройних сил України. Громадянина України підозрюють у держзраді та дезертирстві під час окупації Криму.

9 листопада повідомлялося, що Дарницький районний суд Києва викликає на засідання українського військовослужбовця Михайла Копанцева, який зареєстрований в Євпаторії. Як сказано в повідомленні суду, його підозрюють у дезертирстві та держзраді.

Військова прокуратура Центрального регіону України раніше розшукувала 4 266 військовослужбовців, які після анексії Криму не прибули на територію материкової України для подальшого проходження служби.

Ще на цю тему