Україна і Швеція підписали оновлену угоду про оборонне співробітництво

08:00 15.12.2021

Україна та Швеція підписали оновлену Угоду про співробітництво у сфері оборони.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України. 

Під час зустрічі у Стокгольмі міністр оборони України Олексій Резніков та міністр оборони Королівства Швеція Петер Хултквіст підписали оновлену Угоду про співробітництво у сфері оборони.

«Партнерство між Україною та Швецією інтенсивно розвивається, і оборонне співробітництво демонструє, на мій погляд, найбільшу динаміку. Сьогодні, поставивши наші підписи під оновленою Угодою про співробітництво у сфері оборони, ми зробили черговий та дуже важливий крок у цьому напрямку», – сказав Резніков.

Під час зустрічі сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні і сусідніх країнах, крім іншого, в контексті створення Росією штучної міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні.

На переконання очільника оборонного відомства України, відповідь всього цивілізованого світу на дії з боку РФ, які несуть загрозливий характер для всієї Європи, повинна бути проактивною та превентивною, крім цього, необхідно доводити готовність по-справжньому захищатись.

«Треба зробити так, щоб ціна ескалації була неприйнятною для Росії, а вартість тимчасової окупації частини української території постійно зростала. Тоді вдасться запобігти найгіршому і продовжити політико-дипломатичний процес», – додав Резніков.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков перебуває з робочим візитом у Швеції. Міністра під час візиту супроводжують заступник міністра оборони України Олександр Поліщук, заступник Головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк, інші офіційні особи.