У Росії випробували баражуючий боєприпас «Ланцет» морського базування / Фото

19:00 14.12.2021

Російська компанія Zala Aero показала випробування баражуючого боєприпаса (дрон-камікадзе) «Ланцет» з морського носія.

На відео, яке було оприлюднено у російських ЗМІ демонструється запуск за допомогою механічної катапульти дрону-камікадзе «Ланцет» з борту швидкісного штурмового катера БК-16Е, інформує Мілітарний.

Також був показаний запуск з катера дрону Zala, який після виконання розвідувального завдання здійснює посадку на сушу.

При цьому безпілотник випускає парашут, а під його фюзеляжем надувається подушка, яка потрібна для запобігання пошкодження при посадці.

Запуск дрона-камікадзе «Ланцет» з морського носія. Стоп-кадр з відео

Дрон-камікадзе «Ланцет» запускається з катапульти та літає за допомогою електродвигуна. Він має кілька типів систем наведення: координатний, за допомогою оптикоелектронних засобів та комбінований.

Крім того, безпілотник оснащений телевізійним каналом зв’язку, який передає зображення цілі, що дозволяє підтвердити успішність ураження.

Комплекс здатний досягати цілі в радіусі 40 км, а його максимальна злітна маса становить 12 кг.

Дрон-камікадзе «Ланцет» Фото з відкритих джерел

У квітні, цого року, було показано відео застосування «Ланцет» у Сирії. На продемонстрованих кадрах показане ураження позашляховика під час руху та їх кулементної точки.

Також минулого місяця у Росії повідомили про проведення випробування морської модифікації безпілотника-камікадзе КУБ-БЛА для оснащення кораблів військово-морського флоту (ВМФ).

Баражуючий боєприпас КУБ-БЛА. Фото з відкритих джерел

Цей баражуючий боєприпас є універсальним засобом ураження, він є компактним і його можна запускати з невеликих суден, навіть із десантно-штурмових катерів. Він може застосовуватися в складі “рою” для спільного виконання завдання.
 

Ще на цю тему