Держсекретар США і секретар Радбезу РФ одночасно перебувають у Джакарті

21:16 13.12.2021

Держсекретар США Ентоні Блінкен і секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев одночасно перебувають з візитами у столиці Індонезії.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

«Незадовго до прибуття Блінкена (в Індонезію – Укрінформ) посольство Росії в Джакарті оголосило про візит Патрушева», - зазначає видання.

Таким чином, секретар Ради безпеки РФ, який вважається третьою за рангом людиною в російській владі, перебуватиме в індонезійській столиці впродовж тих самих двох днів, що і очільник американської дипломатії.

Водночас АР зауважує, що наразі не було зроблено жодних оголошень, що представники США й Росії можуть зустрітися в Джакарті. Крім того, жодна зі сторін на офіційному рівні не згадала про їхню спільну присутність в одному місті. Тим часом міністерство закордонних справ Індонезії назвало це «збігом».

Як повідомлялося, подібна ситуація мала місце в вересні, коли Патрушев «випадково» опинився в індійській столиці під час перебування там глави ЦРУ Вільяма Бернса. І хоча сторони заперечували на офіційному рівні проведення будь-яких переговорів у Делі, пізніше, у листопаді, Патрушев і Бернс зустрілися в Москві, де обговорювали російську військову ескалацію біля українського кордону.
 

Ще на цю тему