Росія «загрожує війною» у відповідь на розширення НАТО

08:40 14.12.2021

Заступник міністра закордонних справ Росії Сєргєй Рябков заявив про те, що відповідь РФ «буде військовою», якщо НАТО не гарантує припинення розширення на схід.

Рябков, якого цитують російські державні агенції, сказав, що якщо НАТО продовжить експансію на схід, то буде конфронтація, пише ZN.UA.

Він додав, що Росія може ухвалити рішення, зокрема, щодо розміщення на своїй території систем озброєнь, заборонених Договором про повну ліквідацію ракет середньої дальності (ДРСМД). Термін дії цього договору закінчився у 2019 році.

«Зараз (зброї, заборонена ДРМДС, ракети з дальністю понад 500 км, нижче 5500 км) не існує, ми застосовуємо односторонній мораторій на їх використання. Ми закликаємо США приєднатися до цього мораторію», - закликав Рябков, нарікаючи на те, що Північноатлантичний альянс» не реагує на пропозиції Росії».

«Тому ми більше не гратимемо в цю гру і не віритимемо запевненням НАТО», - додав заступник глави МЗС РФ.

США офіційно вийшли з ядерного договору з Росією, після того, як закінчився наданий Москві піврічний термін на ліквідацію ракети 9М729, наявністю якої Москва порушує угоду.

Країни Заходу на вищому рівні неодноразово звинувачували Росію, де Путін править вже 20 років, в порушеннях згаданих ним же домовленостей.
 

Ще на цю тему