В окупованому Криму за рік більш ніж у двічі збільшились незаконні затримання

17:00 10.12.2021

У 2021 році у тимчасово окупованому Криму більш ніж у двічі збільшилась кількість незаконних затримань громадян за надуманими мотивами, з 68 у 2020 році до 147 затримань цьогоріч.

Про це заявив керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний з приводу Міжнародного дня прав людини, який відзначається сьогодні, 10 грудня, пише QIRIM.News.

Поночовний зазначив, що на півострові відбуваються численні порушення недоторканості житла під час проведення обшуків у громадян України в Криму. До прикладу, цьогоріч, окупаційні «правоохоронці» безпідставно увірвались до 46 домівок.

«За останні декілька місяців зафіксовано вже восьмий випадок безпідставних масових затримань кримських татар, під час яких затримувались від 19 до 41 особи одночасно. Спочатку «силовики» забороняли громадянам відвідувати судові засідання у так званих «справах Хізб ут-Тахрір», а тепер – навіть наближатись до стін суду. До того ж, постійний тиск здійснюється і на адвокатів, які представляють інтереси незаконно затриманих осіб», - сказав він.

Керівник прокуратури АРК зазначив, що політика держави-окупанта, що спрямована на переслідування та залякування громадян України в Криму, а кінцева мета – зміна демографічного складу населення півострова.

«Тобто витіснення з півострова незгодних з окупаційним режимом та заселення на їх місце громадян РФ» - наголошує Поночовний.
 

Ще на цю тему