У справі Саакашвілі висунули обвинувачення екскерівнику поліції Одещини

16:20 10.12.2021

Прокуратура Грузії заочно висунула обвинувачення колишньому заступнику міністра внутрішніх справ Грузії, колишньому керівнику ГУ МВС в Одеській області Георгію Лорткіпанідзе в рамках справи про незаконний перетин Міхеїлом Саакашвілі державного кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини-Грузія.

«Прокуратура Грузії за допомогу громадянину України Міхеїлу Саакашвілі у незаконному перетині державного кордону Грузії розпочала кримінальне переслідування щодо колишнього заступника міністра внутрішніх справ Георгія Лорткіпанідзе», - заявив прокурор Леван Вепхвадзе.

Проти колишнього чиновника кримінальну справу порушено за статтею «надання допомоги у незаконному перетині державного кордону Грузії», йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Наразі ексзаступник глави МВС Грузії проживає в Україні.

Лорткіпанідзе працював керівником Головного управління МВС в Одеській області у 2015-2016 рр. при губернаторі Саакашвілі.

За даними слідства, 26 вересня на автомобілі Лорткіпанідзе Саакашвілі доставили до українського порту Чорноморськ і там пересадили у сховок, обладнаний у вантажному автомобілі Цомая. Після цього вони перетнули кордон України, вантажівка стала на пором VILNIUS.

1 жовтня 2021 року Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено кілька кримінальних справ.
 

Ще на цю тему