Україна і Хорватія підписали декларацію про європейську перспективу

08:00 09.12.2021

Україна і Хорватія підписали декларацію про європейську перспективу Києва.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час спільної з Прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем заяви для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ціную активну позицію Загреба на підтримку європейських та євроатлантичних прагнень України. Важливим є підписання сьогодні спільної декларації щодо підтримки європейської перспективи України», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що Хорватія стала шостою країною, яка продемонструвала таким способом свою позицію стосовно цього питання.

У свою чергу хорватського уряду зазначив, що Загреб підтримує європейські прагнення Києва.

«Підписана сьогодні Декларація про підтримку Хорватією європейської перспективи України – це те, що ми на практиці вже багато років робимо. Ми підтримуємо європейські ініціативи України, підтримуємо процес реформ в Україні та вважаємо, що це – найкращий шлях для того, щоб покращити якість життя українців», – заявив Пленкович.

Він також висловив сподівання, що цей приклад наслідуватимуть і багато інших країн-членів Євросоюзу.

У своєму виступі прем’єр-міністр Хорватії нагадав, що Україна була першою країною-членом ООН, яка визнала незалежність Хорватії 30 років тому. «Ми цей факт у Хорватії дуже цінуємо та поважаємо, він є важливою передумовю для розвитку наших відносин», – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше декларації про європейську перспективу України підписали Польща, Латвія, Литва, Естонія та Словаччина.