«Далеко не просунулися»: Аксьонов скаржиться на дефіцит води у кримських аграріїв

19:40 07.12.2021

У Криму не вистачає поливної води для сільськогосподарських потреб, повідомив російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов).

«З точки зору меліорації (забезпечення водою для сільськогосподарських потреб – ред.), на жаль, поки що далеко ми не просунулися», – цитує Аксьонова ТАСС.

При цьому він зазначив, що для побутових потреб «вода точно буде».

«А загалом для побутових потреб – погода, як бачите, щодня так чи інакше якісь опади є», – додав Аксьонов.

Віцепрем'єр-міністр Росії, «куратор» Криму Марат Хуснуллін стверджує, що вода, запаси якої раніше виявили під Азовським морем, є питною.

Президент Росії Володимир Путін раніше зазначив, що запаси прісної води є в прилеглих до Криму акваторіях, під Азовським морем.

Під час візиту до Криму наприкінці липня російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін повідомив, що фахівці видобули для Криму першу партію прісної води з джерел, що під Азовським морем, але повинні ще перевірити її якість.

Раніше російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив, що про видобуток прісної води з-під дна Азовського моря «можна забути».

А Сергій Аксьонов стверджував, що знайдена під Азовським морем вода виявилася непридатною для подачі у водопровідні мережі Криму через високу мінералізацію.

Ще на цю тему