Лідери Франції, Німеччини, Великої Британії, США й Італії виступили за відновлення «Нормандського формату»

13:40 07.12.2021

Глави держав і урядів Німеччини, США, Франції, Італії, Великої Британії на зустрічі у форматі «Квінт» висловилися за поновлення переговорів у форматі «нормандської групи». 

Про це повідомляє сайт президента Франції, пішет Центр журналістських розслідувань

П’ятеро глав держав та урядів поділилися своїм аналізом напруженості, що існує між Росією та Україною, висловили свою рішучість поважати суверенітет останньої та заявили про свою відданість діям для підтримки миру та безпеки в Європі, сказано в повідомленні. 

Всі учасники зустрічі погодилися із необхідністю поновлення Росією переговорів з Україною в рамках так званої «нормандської групи» під егідою Франції та Німеччини.

Президент Франції Еманюель Макрон зустрівся з главами держав та урядів формату «Квінт» (Німеччина, США, Франція, Італія, Великобританія) у понеділок, 6 грудня. 

Раніше «Financial Times» повідомила, що США змогли переконати країни ЄС у реальності загрози військового вторгнення РФ до України. Цьому сприяв «безпрецедентний» обсяг розвідувальних даних, які США передали європейським союзникам на підтвердження намірів РФ. 

 

Ще на цю тему