Узгодили позиції перед розмовою Путіна та Байдена: Зеленський та Блінкен провели переговори

09:40 07.12.2021

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів переговори з Президентом України Зеленським по телефону перед розмовою президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомив Зеленський на своїй сторінці у Twitter, передає УНН.

Цитата

«Узгодили позиції с Ентоні Блінкеном перед телефонною розмовою президентів Байдена і Путіна. Домовилися продовжувати спільні та узгоджені дії. Вдячний стратегічним партнерам та союзникам за постійну підтримку нашого суверенітету та територіальної цілісності. Нічого про Україну без України», – додав глава держави.

Доповнення

Переговори президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна підтвердили в Білому домі. Переговори президентів заплановані на вівторок, 7 грудня.

Контекст

Низка американських видань, зокрема, газета The Washington Post і Associated Press опублікували інформацію про те, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Всього країна–агресор планує напад за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Крім того, німецьке видання Bild повідомило, що вторгнення російських військ на територію України планується в три етапи. Росія може почати захоплення українських територій з півдня. Однак президент Росії Володимир Путін відклав цей план в «ящик», і не вирішив, чи буде він реалізований.