Bayraktar TB2 ЗСУ постійно й успішно розвідують всі позиції окупантів на Донбасі / Фото

13:00 06.12.2021

Розвідувальні можливості турецьких безпілотників дозволяють українським військовим, безперевно стежими за всіма діями окупаційних військ РФ.

Безпілотні ударно-розвідувальні комплекси Bayraktar TB2 безперервно застосовуються на тимчасово окупованих територіях України, для спостереження за діями російських окупаційних війьск, але діють лише в межах визначених міжнародними домовленостями.

Про це в інтерв’ю «Донбас Реалії» повідомив командувач Операції об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, пише Defense Express.

«Байрактари» постійно працюють, але працюють, як це визначено всіма нашими угодами – не заходячи на непідконтрольну територію. Для ведення розвідки, спостереження за діяльністю противника. Вони пробують протидіяти «Байрактарам», але на даний момент всі одиниці, які є в нас на озброєнні, успішно виконують задачі», - зазначив він.

На озброєнні ПС ЗСУ наразі стоїть шість безпілотних апаратів Bayraktar TB2 та 3 станції керування. Фото з сайту Defense Express

При цьому, командувач ООС повідомив, що безпілотні комплекси, котрі стоять на озброєнні ЗСУ, працюють вкрай ефективно при виконанні своїх розвідувальних завдань, завдяки сучасним технологіям.

«Ми чітко вивчили всі об'єкти противника з тієї сторони – угрупування, позиції, склади, скупчення техніки. Чудова машина, яка при відповідних погодних умовах дає нам можливість спостерігати за діяльністю противника», - наголосив Олександр Павлюк.

Повітряні сили ЗС України наразі мають на озброєнні 6 безпілотних апаратів Bayraktar TB2. Аналогічну кількість БПЛА у цьому році було поставлено й для Військово-морських сил України.
 

Ще на цю тему