Ердоган подзвонив у Кремль поговорити про Україну. Путін згадав про «Байрактар» і висунув умову Києву

13:58 05.12.2021

Президент Туреччини Реджепом Тайіп Ердоган зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну. Під час розмови про Україну російський лідер не втримався від звинувачень у бік Києва, а також пригадав застосування «Байрактару» на Донбасі, передає УНН із посиланням на повідомлення Кремля. 

Деталі

Як повідомили у Кремлі, з ініціативи турецької сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Лідери розглянули низку актуальних питань двостороннього порядку денного. Серед них і конфлікт на Донбасі.

У Кремлі наголосили, що під час обговорення проблематики Донбасу наголошено «на важливості повного та неухильного дотримання мінського Комплексу заходів 2015 року та інших домовленостей, у тому числі у «нормандському форматі».

Цитата

«Президент Росії звернув увагу на те, що Київ продовжує деструктивну лінію, спрямовану на зрив Мінських угод. Про це свідчить провокаційна активність збройних сил України у зоні конфлікту, включно із застосуванням ударних безпілотних апаратів «Байрактар». Наголошено на необхідності того, щоб Київ відмовився від будь-яких спроб силового впливу на Донбас», – йдеться у повідомленні.

Ще на цю тему