Україна готова до нових форматів перемовин щодо окупованих територій - Кулеба

20:40 03.12.2021

Україна залишається відданою дипломатичному шляху врегулювання конфлікту на сході і готова до нових форматів перемовин задля руху вперед у питанні деокупації своїх територій.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба у Стокгольмі, де завершується щорічна зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ, повідомляє телеканал «Дом».

«З держсекретарем США Ентоні Блінкеном ми говорили про дві речі. Перше – підготовку пакету стримування Росії, друге – про те, як нам повернутися до виконання Мінських домовленостей», – уточнив міністр.

Він наголосив, що спільна мета України та Сполучених Штататів, а також Франції та Німеччини, як переговорників та медіаторів у нормандському форматі, – повернути Росію за стіл перемовин і до виконання Мінських домовленостей.

«Україна залишається відданою дипломатичному шляху врегулювання конфлікту. Ми готові до будь-яких форматів руху вперед і хочемо, аби й Російська Федерація підтвердила свою відданість саме дипломатичному врегулюванню», – зазначив дипломат.

Як повідомлялося, у столиці Швеції 2 грудня розпочалася 28-ма міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі за участю глав МЗС 57 країн. Держсекретар США Ентоні Блінкен на полях міністерської зустрічі країн-членів ОБСЄ провів зустрічі з міністрами закордонних справ України та Росії – Дмитром Кулебою та Сергієм Лавровим.

Ще на цю тему