Посольство України в Сербії висловило протест через пропаганду «ЛНР» у конкурсі дитячих малюнків

19:40 03.12.2021

Посольство України в Сербії звернулося до представників місцевого самоврядування муніципалітету Опово щодо участі у конкурсу дитячих малюнків представників так званої «Луганської Народної Республіки».

Відповідна заява розміщена на Facebook-сторінці посольства, повідомляє «Європейська правда».

На сайті газети «Глас Опова» були опубліковані результати міжнародного онлайн-конкурсу дитячого малюнку «Чарівний світ казки», який проходив за фінансової підтримки міста Опово.

Перше місце, як вказано на сайті, посіла «Аліса Грошева, 10 років, з Луганської народної республіки, м. Краснодон».

«На жаль, гарна ідея конкурсу дитячих малюнків була використана з метою провокації та розкрутки терористичної організації, так званої "Луганської Народної Республіки», – заявили у посольстві.

Посольство висловило протест проти того, що неповнолітні діти з тимчасово окупованої території Луганської області, яка є невід’ємною частиною території України, в контексті конкурсу, всупереч офіційній позиції Сербії, яка поважає територіальний суверенітет та територіальну цілісність України, представлені як представники «ЛНР».

«Згадка терористичної «ЛНР» як «держави» є закликом порушити територіальну цілісність та суверенітет України», – йдеться у заяві.

У цьому контексті українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця державних органів, неурядових структур чи окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР» є прямим порушенням законодавства України та матиме відповідні правові наслідки.

Посольство України закликає припинити пропаганду терористичної організації «ЛНР», яка була заснована на тимчасово окупованій території України окупаційною адміністрацією держави-агресора Російської Федерації.

Ще на цю тему