Росія розгорнула на Курильських островах ракетний комплекс «Бастіон»

09:40 03.12.2021

Російські військові розмістили протиракетні системи берегової оборони біля Курильських островів, тихоокеанської ланцюга, на який також претендує Японія. Цей крок, здавалося, був покликаний підкреслити тверду позицію Москви в суперечці.

Про це пише Міноборони РФ.

Розгортання озброєння стало кроком Росії щодо посилення своєї військової присутності на Курильських островах.

Системи «Бастіон» були перенесені на Матуа, пустельний вулканічний острів в середині ланцюга Курил. Японія претендує на чотири південних острова.

Міноборони Росії в четвер опублікувало відео, на якому масивні ракетоносці виходять на берег з десантних суден і рухаються уздовж узбережжя вулканічного острова, щоб зайняти вогневі позиції в рамках навчань.

 

У міністерстві заявили, що в ході розгортання були створені житлові приміщення для персоналу, ангари для транспортних засобів і інша інфраструктура.

«Бастіон» здатний вражати морські цілі на дальності до 500 кілометрів.

Відповідаючи на питання про розміщення ракет, офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що Росія має суверенне право розміщувати свої збройні сили там, де вона вважає за необхідне на своїй території.

У той же час він зазначив, що Росія цінує відносини з Японією і зберігає прихильність переговорам щодо врегулювання спору.

«Ми зберігаємо політичну волю до продовження всебічного діалогу з нашими японськими партнерами з метою пошуку шляхів врегулювання» – сказав Пєсков під час телефонної конференції з журналістами.

Ще на цю тему