Кулеба обговорив з главою дипломатії ЄС прискорення роботи над економічними санкціями проти РФ

18:00 02.12.2021

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель обговорили необхідність прискорення роботи над конкретними економічними обмеженнями проти Росії.

Про це Кулеба повідомив у Twitter в четвер, пише «Європейська правда».

«Радий зустрічі з Жозепом Боррелем у Стокгольмі. Ми обговорили необхідність стримування Росії та прискорення роботи над конкретними економічними обмеженнями, які зможуть вдарити по російській економіці, якщо Москва вирішить розпочати новий етап агресії проти України», - написав Кулеба.

Дипломати зустрілися на полях міністерської зустрічі в ОБСЄ. Під час свого виступу на сесії Боррель окремо висловив підтримку Україні.

«Ми занепокоєні російським нарощуванням біля кордону з Україною. ЄС непохитний у підтримці незалежності, єдності, суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах», - сказав глава дипломатії ЄС.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен 1 грудня заявив, що у Вашингтоні попередили Кремль про готовність застосувати жорсткі економічні заходи, від яких раніше утримувалися, за потенційну нову агресію проти України.

Ентоні Блінкен сказав, що США глибоко стурбовані з приводу інформації про ймовірні плани Росії, яка є у розпорядженні союзників.

Тим часом Україна та Північноатлантичний альянс працюють над стримуванням Росії від потенційної агресії на двох напрямках.
 

Ще на цю тему