У РФ до 6,5 років засудили громадянина України за звинуваченням у «координації кримських диверсантів»

16:40 02.12.2021

У Росії засудили до 6,5 років ув'язнення громадянина України Сергія Швиденка, якого звинуватили в тому, що він «курирував діяльність українських диверсантів» у Криму.

Про це повідомляє Центр громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії, пише Крим.Реалії.

«Швиденко з території України координував підготовку та здійснював кураторство диверсійної групи, спрямованої на територію Росії», – стверджують у ФСБ.

«Так, у 2016 році в Криму було затримано членів диверсійно-розвідувальної групи, що складалася з чотирьох кадрових співробітників ГУР МО України: полковника Штиблікова Дмитра Анатолійовича, 1970 р.н., підполковника Стогнія Олексія Георгійовича, 1975 р.н. го рангу Шаблія Гліба Федоровича, 1975 р. н., підполковника Бессарабова Олексія Євгеновича, 1976 р. н., та агента спецслужби Дудки Володимира Михайловича, 1964 р. н., які за завданням свого керівництва планували вчинити підрив вежі радіомобільної газотурбінної електростанції, складу паливно-мастильних матеріалів та щогли радіоцентру Чорноморського флоту ВМС Росії», – цитує ТАСС повідомлення ФСБ.

Крим.Реалії надіслали запит до ГУР Міноборони України з приводу звинувачень ФСБ.

У листопаді 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили у підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки. Підконтрольний Росії Севастопольський міський суд 4 квітня 2019 року засудив фігурантів «справи «українських диверсантів» Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років ув'язнення.
 

Ще на цю тему