Незаконно засуджений кримчанин Абдулаєв майже 40 днів безпідставно перебуває у ШІЗО

09:40 02.12.2021

Незаконно засуджений країною-агресором РФ громадянин України Теймур Абдуллаєв майже 40 днів безпідставно перебуває у штрафному ізоляторі, що негативно впливає на стан його здоров’я. 

Про це у своєму Telegram повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

«Громадянин України, незаконно засуджений країною-агресором РФ, Теймур Абдуллаєв впродовж 37 днів безпідставно перебуває в штрафному ізоляторі, що негативно впливає на стан його здоров’я», - наголосила Денісова.

Денісова зазначила, що адміністрація «ФКУ ИК-2 УФСИН по Республике Башкортостан» вкотре запроторила кримського татарина в одиночну камеру в підвальному приміщенні, продовжуючи так зване «дисциплінарне покарання».

З 516 днів ув'язнення у виправній колонії 426 днів Теймур провів у ШІЗО, де він не має можливості отримувати передачі від родичів та позбавлений доступу до інформації.

«Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової негайно забезпечити поновлення прав Теймура Абдуллаєва: привести умови тримання у відповідність до Мінімальних правил поводження з в’язнями, а також з’ясувати правомірність поміщення в ШІЗО», - наголосила омбудсмен.

Абдуллаєв утримувався в штрафному ізоляторі понад рік за нібито «систематичне порушення режиму утримання», як заявляли в адміністрації колонії. На початку червня 2021 року його все ж випустили з ШІЗО завдяки зусиллям його адвокатів та родичів.

16 березня Офіс генерального прокурора України розпочав кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни представниками органів влади на території країни-агресора через утримування Абдуллаєва в штрафному ізоляторі.
 

Ще на цю тему