Кулеба розповів, як далі просуватимуть Кримську платформу

11:20 01.12.2021

Міністр закордонних справ Україні Дмитро Кулеба розказав про системні зусилля української дипломатії з розвитку «Кримської платформи», зокрема по лінії ОБСЄ та ООН. 

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу в Ризі, де проходить зустріч голів МЗС країн НАТО.

«Після проведення успішного саміту «Кримської платформи» наша задача це, по суті, її «вмонтовування» в систему міжнародних відносин. Використовуватимемо, зокрема, майданчик ОБСЄ для того, щоб провести у Стокгольмі (на міністерській зустрічі, - ред.) окремий захід, присвячений функціонуванню і розвитку цієї Платформи. Дещо робимо і по лінії ООН: є, наприклад, посилання на «Кримську платформу» у проєкті резолюції Генеральної асамблеї ООН, яка буде ухвалюватися», - сказав Кулеба.

За його словами це все – «частина системних зусиль української дипломатії з міжнародної легитимізації, розвитку "Кримської платформи" як нового формату взаємодії».

Як повідомляв Укрінформ, на запрошення генерального секретаря Єнса Столтенберга міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в засіданні глав МЗС держав-членів НАТО в Ризі (30 листопада – 1 грудня). Після цього Кулеба полетить у Стокгольм на зустріч Ради міністрів ОБСЄ.

28-ма зустріч Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) відбудеться 2-3 грудня 2021 року у Стокгольмі, Швеція. Щорічна зустріч міністрів закордонних справ 57 держав-учасниць ОБСЄ відбудеться на запрошення чинного голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Ще на цю тему