У Росії відповіли НАТО щодо ескалації ситуації біля кордонів України та нарощування військ у Криму

20:00 30.11.2021

У Міністерстві закордонних справ Росії розмістили «спростування» на твердження НАТО про те, що Москва провокує ескалацію ситуації біля кордонів з Україною. 

У відомстві зазначають, що дії Росії «мають оборонний характер». У статті також йдеться про те, що «Крим є територією Росії», тому розміщення на півострові російських військ у відомстві називають «законним», пише Крим.Реалії.

«Альянс звинувачує нас у нарощуванні військової присутності в Україні, маючи на увазі Республіку Крим. Нагадаємо, ця територія є частиною Російської Федерації, і наші збройні сили перебувають там на законних підставах. Крім того, історично в Криму розміщувався не лише Чорноморський флот, а й частини морської піхоти, берегової оборони, інші сухопутні компоненти, а також авіація», – йдеться у спростуванні МЗС Росії.

Реакції у відповідь на таке спростування з боку альянсу, а також влади України поки що не було.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 26 листопада на пресконференції в Брюсселі виступив із застереженням на адресу Москви. Звертаючись до російської влади, Столтенберґ знову звинуватив Росію в тому, що вона стягує в регіон біля кордонів України війська та бронетехніку.

За його словами, Росія продовжує незаконну анексію Криму та дестабілізує ситуацію на сході України. «Якщо Росія не припинить подальше нагнітання напруженості, то їй доведеться заплатити високу ціну», – наголосив він.
 

Ще на цю тему