У МЗС Польщі заявили про загрозу гібридних атак проти України

09:20 30.11.2021

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Каміньський зазначив, що існує досить висока ймовірність гібридних атк проти України. 

Зокрема, прорив кордону нелегальними мігрантами, інформує ZN,UA з посиланням на пресслужбу МВС України.

Зазначається, що у понеділок, 29 листопада міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський разом з польським колегою провів телефонну розмову. Глава польського МВС розповів про тимчасову деескалацію напруженості на кордоні з Білоруссю та про зміну тактики мігрантів, які намагаються прорватися через білорусько-польський кордон, штурмуючи його в різних місцях невеликими групами.

Каміньський запевнив у готовності Польщі рішуче стояти на боці підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Глава українського МВС наголосив, що Україна усвідомлює всі можливі сценарії подальшого розвитку подій, щоб підірвати стабільність в країні, а також якимось чином погіршити її відносини з Польщею та ЄС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не виключає, що Білорусь може використати міграційну кризу проти України, а в МВС заявили, що готуються запровадити надзвичайний стан у прикордонних з Білоруссю областях у разі напливу нелегальних мігрантів.

Для посилення охорони державного кордону України у зв’язку із небезпечною ситуацією на білорусько-польському кордоні Кабінет міністрів виділив 175 мільйонів гривень.
 

Ще на цю тему