Стан здоров’я політв’язня Володимира Дудки погіршується

08:40 30.11.2021

Стан здоров'я незаконно засудженого в окупованому Криму у «справі диверсантів» севастопольця Володимира Дудки суттєво погіршився.

Володимир Дудка Фото: crimeahrg.org

Про це розповів син Володимира Дудки Ілля Каверніков, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«Здоров’я батька погіршується. Вже місяць він перебуває у медчастині, йому кололи антибіотики. У нього по тілу — висип, що свербить, фурункули, нариви. Після курсу антибіотиків полегшало ненадовго, але тепер знову. Незрозуміло, від чого саме ця хвороба в нього: можливо, на етапах десь підхопив. Знаємо лише, що хворіє серйозно», – розповів син Володимира Дудки.

За його словами, передавати батькові передачі до Ставрополя до ІЧ-11 вдається лише раз на кілька місяців.

«Складність із ліками в тому, що я можу їх передавати з посилками не так часто. Восени двічі передавав, зараз ось теж готуємо посилку, відправлятимемо ліки: від шкірних проблем, від тиску високого, шлунка, головного болю, який його постійно мучить», – зазначив Ілля Каверніков.

Син Володимира Дудки каже, що батько вже не мав надії на звільнення.

«Після першого обміну тато був сповнений надій, але пройшов рік-два і стало зрозуміло, що сподіватися нема на що. У нього вже не залишилося надії, знає тато, що йому ще 9 років перебувати в колонії. Моя особиста думка, що питання з політв’язнями в офісі президента поставлено на паузу. Зеленському нічого нам сказати, тому і зустрічей із родичами політв’язнів немає», — сказав Ілля Каверніков.

9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримала в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.
 

Ще на цю тему