США підтвердили підтримку членства в НАТО для України і Грузії

20:40 29.11.2021

Офіційний Вашингтон підтвердив, що зберігає тверду підтримку рішенням НАТО в Бухаресті у 2008 році, а також останнього саміту Альянсу в Брюсселі, що Україна і Грузія обов’язково стануть членами Організації Північноатлантичного договору.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США «Непорушна відданість Сполучених Штатів НАТО», оприлюдненій в понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати продовжують підтримувати рішення НАТО, викладене в Декларації Бухарестського саміту 2008 року, а також підтверджене, в тому числі, на Брюссельському саміті в червні 2021 року, що Грузія й Україна стануть членами НАТО», - наголошується в документі.

У Вашингтоні підкреслили, що шлях до членства в НАТО обох країн детально описують їхні Щорічні національні програми.

«І Грузія, і Україна вже є членами Партнерства з розширеними можливостями (EOP), що підвищує рівень їхньої сумісності, а також можливостей проводити навчання разом із союзниками НАТО», - нагадали в Держдепі.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок державний секретар США Ентоні Блінкен розпочинає своє європейське турне, під час якого заплановані його візити до Риги й Стокгольма. У Ризі глава Держдепартаменту США візьме участь у міністерській зустрічі НАТО, де обговорюватиметься, зокрема, ситуація навколо України.

Ще на цю тему