Кремль відмовився коментувати участь Ердогана у переговорах щодо обміну полоненими з Україною

19:00 29.11.2021

Прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков відмовився коментувати слова президента України Володимира Зеленського про те, що він передав Владіміру Путіну список осіб, які утримуються і підлягають обміну через турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це пише «Інтерфакс».

«Я залишаю без коментарів це повідомлення»,– сказав Пєсков.

Про передачу списку до Москви через Ердогана Зеленський заявив на пресмарафоні 26 листопада. За його словами, турецький президент уже передав цей список російській стороні. Путін та Ердоган востаннє зустрічалися 29 вересня у Сочі.

Пєсков заявив, що єдиною базою для переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яку Кремль називає «внутрішньоукраїнським конфліктом», залишаються Мінські угоди.

Нагадаємо, Ердоган заявив про готовність його країни зробити внесок в урегулювання напруженості між Україною і РФ.

26 листопада Зеленський на пресмарафоні заявив, що не погодився на спецоперацію з затримання «вагнерівців» влітку 2020 року, бо вона, зокрема, загрожувала стосункам із Туреччиною, тоді як Ердоган його дуже підтримує і вони відверто говорять про важливі речі.

«Ердоган ніколи б нам цього не пробачив. Я з ним обговорюю такі речі за зачиненими дверима, такі речі! Як він нам допомагає! Я б ніколи не в'їхав у цю стіну», – сказав він.

Ще на цю тему