Судак: суд ухвалив стягнути з активіста Рустема Усеїнова вартість витрат на знесення його будинку

17:40 29.11.2021

Підконтрольний Росії суд Судака ухвалив рішення стягнути з ветерана кримськотатарського національного руху Рустема Усеїнова витрати на знесення його будинку в Морському, який влада разом із силовиками провела минулого тижня.

Рішення розміщено 29 листопада на сайті суду.

«Стягнути з Усеїнова Рустема Абібуллаєвича на користь адміністрації міста Судака Республіки Крим судові витрати щодо сплати комплексної судової землевпорядної та будівельно-технічної експертизи №91/6-2 від 21 січня 2021 року в розмірі 42 856,00 (сорок дві тисячі вісімсот п'ятдесят шість) рублів. Стягнути з Усеїнова Рустема Абібуллаєвича у доход місцевого бюджету судові витрати, пов'язані зі сплатою державного мита, у розмірі 300,00 рублів», – мовиться у рішенні суду.

Зазначається, що рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом місяця з дня ухвалення рішення суду в остаточній формі.

Як зазначають місцеві активісти, частину коштів тепер утримуватимуть з його пенсії.

24 листопада в селі Морське (Судак) російська влада знесла будинок ветерана кримськотатарського національного руху Рустема Усеїнова. Перед цим до будинку приїхали судові виконавці, російська поліція, ОМОН та інші служби. Як вдалося з'ясувати кореспондентові Крим.Реалії, влітку цього року відбувся суд за позовом місцевої адміністрації «про незаконну забудову земельної ділянки». Суд проходив без участі Усеїнова, який стверджує, що не знав про судове засіданням, а коли дізнався, то подав апеляційну скаргу.​

Публічні коментарі та пояснення представників адміністрації та інших органів влади щодо цього інциденту відсутні.

 

Ще на цю тему