Лист Свободи: стартував флешмоб на підтримку політв’язнів Кремля

13:40 29.11.2021

В Україні стартував флешмоб на підтримку політичних в'язнів Кремля #SerbestMektübi – Лист Свободи.

Активісти закликають усіх писати листи тим, хто зараз перебуває в ув'язненні РФ та в окупованому Криму, пішет Центр журналістських розслідувань.

«Наша мета – підтримати політичних в’язнів, не залишати їх віч-на-віч із системою, не дозволяти ізолювати їх від зовнішнього світу і показати, що нам не все одно! Написати та надіслати листа – зовсім нескладно і не займе багато часу. Зараз це не просто листи, не просто слова, це небайдужість і надання сил та впевненості невинним людям у неволі», – зазначають організатори флешмобу.

Щоб взяти участь у даному флешмобі, необхідно написати листа від руки, або надрукувати. Лист має бути написаний російською мовою, вітання може бути кримськотатарською. Організатори зазначають, що листи проходять цензуру, тому не треба писати нічого такого, що могло б завдати комусь шкоди. За бажанням, у конверт із листом можна вкласти фото, листівки.

Учасники флешмобу мають зробити фото з написаним листом, підписаним конвертом, листівкою тощо, а потім завантажити це фото на свою сторінку у Facebook, поставити хештег #SerbestMektübi та відзначити у пості людей, яким передають естафету.

Як повідомлялось, 29 грудня 2019 року в рамках обміну утримуваних осіб Україні передали 76 громадян, які утримувалися РФ і бойовиками ОРДЛО. У свою чергу, Україна передала на окуповані території 127 осіб.

Ще на цю тему