Постійна присутність кораблів НАТО у Чорному морі потрібна для підтримки України – Шмигаль

12:00 29.11.2021

Російська Федерація на регулярній основі демонструє свій військовий потенціал і прагне підірвати євроатлантичні прагнення України.

Про це напередодні візиту до Брюсселя Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю виданню Politico, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

За словами Шмигаля, постійне нарощування російського військового контингенту біля українських кордонів – це один з інструментів політики Кремля.

«Відповіддю на агресивні дії Росії має стати солідарна відповідь України, країн ЄС та НАТО. Забезпечення постійної присутності військових кораблів Альянсу в Чорному морі було б дуже сильним сигналом на підтримку України», — підкреслив Прем’єр-міністр.

На його переконання, Кремль зацікавлений у дестабілізації не тільки ситуації в Україні, а й країн ЄС та НАТО.

«Газ уже використовується як зброя не лише проти нашої держави, а й проти всієї Європи. Ситуація навколо "Північного потоку-2" та зменшення транзиту "блакитного палива" через Україну яскраво підтверджують цю тезу», — наголосив глава уряду.

Він також зазначив, що РФ постійно використовує інші інструменти гібридної війни проти України та Заходу, включаючи кібератаки та дезінформаційні кампанії.

Як повідомлялося, 30 листопада у Брюсселі Прем'єр-міністр України разом з очільниками урядів Грузії та Молдови в межах Асоційованого тріо проведе низку зустрічей з керівництвом Європейського Союзу.

Ще на цю тему