Військовий аналітик допускає, що Крим може попасти під «американський удар»

11:00 29.11.2021

Російський військово-політичний експерт Юрій Федоров називає ситуацію з нарощуванням російської військової присутності біля кордонів з Україною «дуже серйозною», але зазначає, що «дуже важко зрозуміти, чи готується реальний напад». Стягуючи російські війська до Криму, Кремль робить із півострова «очевидну військову мету можливого американського удару», вважає експерт.

Про це він сказав в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Перші об'єкти, які можуть бути уражені американськими крилатими ракетами повітряного чи морського базування з кораблів чи підводних човнів, що знаходяться у Чорному морі чи східному Середземномор'ї, – це насамперед військові об'єкти в Криму. Адже Крим перетворений Росією на свого роду «непотоплюваний авіаносець» і відповідно є серйозною загрозою не тільки для України, а й для Чорноморських держав-членів НАТО: Румунії, Болгарії, Туреччини, а також для американського флоту, що знаходиться в акваторії Середземного та Чорного морів», – сказав Федоров.

Він зазначив, що стягування російських військ до кордонів України також може бути «засобом впливу на внутрішньополітичну ситуацію в країні», щоб змусити президента Володимира Зеленського «робити помилки, які тішать Кремль».

Цього тижня інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на американську розвідку повідомляло, що Росія активно перекидає війська до Криму в рамках великомасштабного нарощування військової техніки на кордоні з Україною.

Ще на цю тему