У Росії перенесли засідання суду щодо апеляції на вирок фігурантам кримської «справи Хізб-ут-Тахрір»

09:40 26.11.2021

У Росії перенесли засідання суду щодо апеляції на вирок фігурантам другої бахчисарайської справи Хізб-ут-Тахрір після того, як адвокат заявив відвід суддям.

Про це Крим.Реалії повідомили в об'єднанні «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, судді пішли до дорадчої кімнати, а потім оголосили про перенесення засідання на 26 листопада без будь-якого рішення.

Відвід суддям 25 листопада заявляв адвокат Едем Смаїлов.

«Оскільки раніше деякі судді з цього складу брали участь у розгляді апеляційної скарги на запобіжний захід, Едем аг'а вважає, що ці судді мають упереджене ставлення», – розповів Еміль Курбедінов.

Сторона захисту брала участь у відеоконференцзв'язку з підконтрольного Росії Кримського гарнізонного військового суду. Підсудні брали участь у відеоконференцзв'язку із СІЗО міста Ростов-на-Дону, повідомили в об'єднанні.

16 вересня 2020 року колегія Південного окружного військового суду Росії винесла вирок фігурантам другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір». Марлен Асанов отримав 19 років суворого режиму, Мемет Бєлялов – 18 років, Тимур Ібрагімов – 17 років, Сейран Салієв – 16 років суворого режиму. Ернеса Аметова виправдали та звільнили у залі суду.
 

Ще на цю тему