США ввели санкції проти російського вишу, що працював на військових

08:40 25.11.2021

Міністерство торгівлі США запровадило експортно-реекспортні обмеження для Московського фізико-технічного інституту (МФТІ) через виробництво ним продукції військового призначення, що суперечить інтересам нацбезпеки Сполучених Штатів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому в середу на сайт американського відомства, передає Укрінформ.

«Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США оприлюднило останні зміни до Списку суб’єктів, чия діяльність суперечить інтересам національної безпеки або зовнішньої політики США, додавши до нього 27 іноземних юридичних і фізичних осіб»,– йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається що до списку обмежень включені організації та фізичні особи з Китаю, Японії, Пакистану й Сінгапуру. «Одне підприємство, що базується в Росії, було додано до списку кінцевих споживачів товарів військового призначення (MEU)», – зауважили в американському відомстві.

При цьому уточнюється, що обмеження введені проти Московського фізико-технічного інституту через «виробництво ним військової продукції для кінцевих користувачів військового призначення».

Як повідомлялося, Список суб’єктів, чия діяльність суперечить інтересам національної безпеки або зовнішньої політики США – це інструмент, який використовується американським урядом для обмеження експорту, реекспорту та передачі предметів, визначених окремим переліком.

Ще на цю тему