Окупанти готуються знести будинок кримськотатарського активіста Усеїнова

14:00 24.11.2021

В окупованому Криму, в селі Морське під Судаком, готуються знести будинок ветерана кримськотатарського руху Рустема Усеїнова, хоча апеляція на судове рішення про знесення ще не розглядалася.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська правозахисна група, повідомляє Укрінформ.

«У селі Морському біля будинку ветерана кримськотатарського руху, активіста Рустема Усеїнова зібралася велика кількість силовиків, а також будівельна техніка. Очікується, що найближчим часом його будинок буде знесено згідно з рішенням суду, яке ще не оскаржене в апеляційній інстанції», - йдеться у повідомленні.

У КПГ зазначають, що людям, які зібралися на підтримку активіста, співробітники поліції забороняють знімати. Сам Усеїнов пояснив судовим виконавцям, що він приїхав з лікарні, де перебуває на стаціонарному лікуванні, і у зв'язку з цим просив відкласти виконання рішення суду. Пізніше Усеїнову стало зле, йому викликали швидку.

Тим часом спецпризначенці вишиковують оточення біля людей, які зібралися.

Співробітники Крименерго мають намір відключити електропостачання. Наразі двері до будинку виконавці зламали, провели всередині опис майна і готуються зносити.

Правозахисники нагадали, що 3 серпня набуло чинності рішення «Судацького міського суду» за позовом адміністрації міста Судака, яке визнає земельну ділянку Рустема Усеїнова самовільно зайнятою і вимагає її звільнити у тридцятиденний термін. Усеїнов про рішення не знав і подав на нього апеляційну скаргу, яка наразі перебуває на розгляді у «Верховному суді» Криму. Попри це судовий пристав-виконавець Наталія Пугачова призначила примусове виконання рішення суду на 24 листопада. Знесенню підлягає житловий будинок Усеїнова площею 75 квадратних метрів.
 

Ще на цю тему