Дата розгляду ЄСПЛ скарги рідних про відмову окупантів розслідувати смерть Веджіє Кашка невідома – Полозов

18:40 23.11.2021

Дата розгляду Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) скарги рідних про відмову російських правоохоронців розслідувати смерть ветерана кримськотатарського національного руху в окупованому Криму під час її затримання російськими силовиками у Сімферополі у листопаді 2017 року, досі невідома.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов у зв’язку з четвертою річницею загибелі Веджіє Кашка.

«Російська влада відмовилася провести належне розслідування обставин її смерті. Ніхто із силовиків жодної відповідальності не поніс. Європейський суд прийняв у своє провадження скаргу сина Веджіє Кашка. Дата розгляду справи невідома. Російська влада змогла допустити її загибель, проте ніколи не зможе знищити пам’ять про неї», – написав Полозов.

Як повідомлялось, у січні 2021 року ЄСПЛ прийняв до розгляду скаргу рідних про відмову російської влади і правоохоронців розслідувати смерть Веджіє Кашка. Мова йде про дії російської влади і лікарів після затримання Веджіє Кашка, які в підсумку призвели до її смерті, а також про відмову Слідчого комітету РФ порушувати кримінальну справу.

Ще на цю тему