Крим належить Україні: У президента Болгарії роз'яснили його позицію

12:20 23.11.2021

Пресслужба президента Болгарії Румена Радева роз'яснила його позицію стосовно Криму: анексія півострова є порушенням міжнародного права, і це чітка позиція держави.

Як повідомляє Укрінформ, заяву пресслужби президента Болгарії наводить агентство BGNES.

«З юридичної точки зору Крим належить Україні, і наша країна неодноразово заявляла про підтримку її суверенітету та територіальної цілісності. Водночас, як підкреслив президент Румен Радєв у передвиборних дебатах, «наразі» Крим контролюється Росією, і цілком зрозуміло, що силою цю проблему вирішити не можна», – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі нагадують, що Радев неодноразово висловлював стурбованість «цією фактичною ситуацією, яка призводить до напруженості в міжнародних відносинах і особливо в Чорноморському регіоні, що має пряме відношення до безпеки Болгарії та її союзників».

Як повідомлялося, президент Болгарії Румен Радев під час дебатів кандидатів у президенти 18 листопада заявив, що вважає Крим «російською територією», а антиросійські санкції ЄС - неефективними.

19 листопада МЗС України запросило посла Болгарії Костадіна Коджабашева у зв’язку з висловлюваннями глави держави.

ЦВК Болгарії 22 листопада оголосила остаточні результати президентських виборів, згідно з якими Радева переобрано на другий термін.

Ще на цю тему