Російський ракетний комплекс С-350 у Криму полюватиме на «Байрактари» – Самусь

15:40 22.11.2021

При перекиданні Росією в Крим зенітно-ракетного комплексу С-350 «Витязь» його основним завданням буде полювання на «Байрактари», які є цілепокажчиками для українських ракетних комплексів «Нептун» у Чорному морі.

Про це заступник директора українського Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь сказав у коментарі для Криму.Реалії.

«Я думаю, що цей С-350 бачитиме «Байрактари», а тим більше «Акінчі» – це великі безпілотники. І саме для цього вони і спрямовують цей новітній комплекс, що розроблявся вже з використанням західних підходів, і я не виключаю, що західних технологій, можливо», – зазначив Самусь.

Водночас деякі військові експерти сумніваються у можливостях «Витязя». Слабке місце всіх засобів ППО та російських, зокрема, – виявлення малопомітних цілей. Саме такими є сучасні дрони.

«Сучасні дрони типу турецьких «Байрактарів» дуже малопомітні. Для того, щоб їх збити, їх мають побачити станції радіолокації. Потрібно навести на них ракету, насамперед ракету, і вони легко збиваються. Але річ у тому, що вони дуже малопомітні. І це якраз робить їх дуже потужною зброєю», – пояснив Крим.Реалії російський військовий експерт Юрій Федоров.

Командувач військ Південного військового округу Росії Олександр Дворников на початку листопада повідомляв, що зенітні комплекси нового покоління С-350 «Витязь» незабаром будуть розгорнуті в Криму.

За його словами, дислоковані на Кримському півострові авіаційні частини об'єднання ВПС та ППО «сьогодні на 100 відсотків оснащені сучасними типами літаків оперативно-тактичної авіації та гелікоптерів армійської авіації».

Як повідомлялося, зенітні комплекси нового покоління С-350 «Вітязь» незабаром будуть розгорнуті в окупованому Криму.
 

Ще на цю тему