21 листопада втратив чинність закон про вільну економічну зону «Крим»

13:00 22.11.2021

21 листопада втратив чинність закон «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» який Верховна Рада ухвалила 1 липня. 

Закон дозволяв роботу українського бізнесу в окупованому Криму, що суперечило режиму санкцій США і ЄС, введених у відповідь на спробу Росії приєднати український півострів, та дискримінував громадян України в Криму, наділивши їх статусом нерезидентів.

Про це нагадав постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич на своїй сторінці у Facebook, пише Центр журналістських розслідувань.

«Ганебна ВЕЗ «Крим», яка дозволяла вести економічну діяльність на ТОТ України в Криму та містила дискримінаційні положення щодо громадян України, які постійно мешкають в Криму, вже не існує», – написав Кориневич.

Як повідомлялося, 1 липня 2021 року Верховна Рада на позачерговому засіданні скасувала Закон України «Про створення вільної економічної зони «Крим »і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» і внесла відповідні зміни в ряд інших законів.

Відповідно до прикінцевих положень, цей закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування. При цьому Кабмін України має протягом чотирьох місяців з дня опублікування закону привести свої нормативно-правові акти у відповідність із ним, а також забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність з законом.
 

Ще на цю тему