ЄС спільно з партнерами уважно стежить за діями Росії біля кордону з Україною

13:00 19.11.2021

Євросоюз залишається занепокоєним повідомленнями про нарощування Росією військових сил біля кордону з Україною та пильно стежить за цим у тісному діалозі з партнерами.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Євросоюзу щодо триваючої агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 18 листопада, у Відні.

«ЄС продовжить уважно стежити за діями Росії біля кордонів України та на незаконно анексованому Кримському півострові. У цьому контексті публічні повідомлення про можливе відновлення нарощування Росією військових сил біля кордону з Україною викликають занепокоєння, і ми й надалі приділятимемо цьому пильну увагу у тісному діалозі з нашими партнерами», - йдеться у заяві.

Місія Євросоюзу закликала Росію використати чинні механізми ОБСЄ, передбачені Віденським документом щодо прозорості переміщення військ.

Також було вказано на те, що зростання ворожої риторики з боку РФ щодо України супроводжується погіршенням безпекової ситуації на сході України.

«Європейський Союз глибоко занепокоєний тенденцією до зростання порушень режиму припинення вогню на сході України. В останні тижні ми спостерігали найбільшу кількість зафіксованих порушень режиму припинення вогню з моменту набуття чинності Додаткових заходів у липні 2020 року. Також були тривожні повідомлення про збільшення присутності та використання забороненого Мінськими домовленостями озброєння у зоні конфлікту, що знову спричинило серйозні пошкодження цивільного майна», - зазначається у заяві.
 

Ще на цю тему