Польська поліція затримала на кордоні двох пропагандистів Russia Today

17:20 15.11.2021

Польська поліція затримала у понеділок вранці двох пропагандистів, які в той момент мали пряме включення на телеканалі RT France з району населеного пункту Уснаж Гурни неподалік кордону з Білоруссю.

Про затримання представників російського пропагандистського ЗМІ повідомив у понеділок речник поліції Підляського воєводства Томаш Крупа, передає Gazeta.pl.

За словами речника поліції, затриманих допитано на предмет того, як вони потрапили на територію, обмежену для роботи ЗМІ.

Згодом один із затриманих журналістів Давид Халіфа повідомив, що їх було оштрафовано і вивезено за межі зони надзвичайного стану.

Як повідомлялося, з 2 вересня Польща ввела надзвичайний стан у вузькій смузі на польсько-білоруському кордоні, який діятиме до кінця листопада. В уряді Польщі хочуть продовжити надзвичайний стан до кінця року і готують відповідні нормативні зміни.

У зоні надзвичайного стану не можуть перебувати представники ЗМІ. Польська влада мотивує це уникненням провокацій із білоруської сторони, в результаті чого могли б постраждати журналісти.

Від початку надзвичайного стану у Польщі вже затримувалися на кордоні журналісти польських видань, зокрема Onet.pl.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею триває із серпня. Польща, а також Литва та Латвія звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них.

На минулому тижні великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон із Білорусі до Польщі, але ці спроби було унеможливлено.

Польський кордон нині захищають близько 20 тисяч військових, прикордонників та поліцейських.

Польща планує збудувати до середини наступного року на кордоні з Білоруссю загородження висотою понад 5 метрів.

Україна також посилює кордон із Білоруссю і направляє туди додатково 8,5 тисячі військових.

Ще на цю тему