Британія має бути готовою до війни з Росією - начальник штабу оборони

15:20 15.11.2021

Начальник штабу оборони Великої Британії генерал сер Ніколас Картер заявив, що військові повинні бути готові до війни з Росією після недавньої напруженості у Східній Європі.

Про це пише The Guardian

Картер дав низку інтерв'ю британським ЗМІ і звязку з тим, що в кінці листопада залишає посаду. Він сказав, що Росія зараз є більшою загрозою для Східної Європи, ніж тоді, коли він прийшов на посаду вісім років тому.

Він сказав, що «явно сподівається», що війни з Росією не буде, і він не вірить, що країна хоче фізичної війни, але НАТО має бути готовим.

«Росія, ймовірно, розглядає глобальний стратегічний контекст як безперервну боротьбу, в якій, я думаю, вони будуть застосовувати всі інструменти національної влади для досягнення своїх цілей. Але при цьому росіяни не хочуть розв’язувати гарячу війну», – сказав Картер.

«Питання звичайно, полягає в тому, як ви визначаєте війну, і я, як солдат, прагну визначити війну як фактичний акт бою, і я не думаю, що вони цього хочуть. Я думаю, що вони хочуть спробувати досягти своєї мети більш тонкими способами», – додав генерал.

Він сказав, що, швидше за все, ситуація на кордоні Білорусі та України була «класичним відволіканням уваги» російським урядом того.

На запитання, чи може це перерости у війну, Картер відповів: «Я не знаю. Я думаю, що ми повинні бути насторожі та переконатися, що стримування переважає, і ми повинні переконатися, що в НАТО є єдність, і ми не допускаємо жодних пробілів у нашій колективній позиції».

Ще на цю тему