Українське підприємство вироблятиме роботизовані платформи для ЗСУ

17:40 12.11.2021

ВАТ «Меридіан», що входить до «Укроборонпром», візьме участь у створенні українських роботизованих платформ.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на «Укроборонпром».

Холдинг «Sikorsky Challenge», ВАТ «Меридіан» і команда розробників проєкту «Мобільні бойові роботи» підписали договір про співпрацю.

Це стало першим кроком з реалізації п’яти інноваційних українських ідей для оборонної сфери.

Проєкти були відібрані серед фіналістів конкурсу стартапів «Sikorsky Challenge-2021», створених українськими науковцями й винахідниками.

Ці розробки пройшли попередній відбір, під час якого фахівці оцінювали їхню інноваційність, технологічну завершеність, можливість розгортання виробництва на потужностях «Меридіану».

Найпершим планують реалізувати проєкт «Мобільні бойові роботи».

Безекіпажні наземні компактні машини, які мають намір продукувати на підприємстві «Меридіан», призначено для виконання логістичних, розвідувальних і бойових завдань, зокрема підтримки військових та розмінування.

Холдинг «Sikorsky Challenge» забезпечить маркетинговий супровід, а завод «Укроборонпрому» – серійне виробництво.

«Наш пріоритет на сьогодні – налагодження виробництва бойових мобільних роботів, які можуть стати зброєю майбутнього, значно підсилити обороноздатність нашої держави та дати потужний імпульс для подальшого розвитку інноваційних сфер економіки», – розповідає директор з розвитку ВАТ «Меридіан» Ольга Руденко.

Крім того, ВАТ «Меридіан» також займається виробництво безпілотників типу «SPECTATOR» для Збройних сил України.

Ольга Руденко додає, що інші чотири проєкти, реалізацію яких планують розпочати згодом, стосуються протидії ворожим БПЛА, розмінування територій за допомогою дронів. Також стосуються мережевих технологій інтелектуального відеомоніторингу повітряного простору у видимому та інфрачервоному діапазонах частот і високоточного наведення засобів ураження повітряних об’єктів, а також створення економічного електродвигуна.
 

Ще на цю тему