Україна депортувала до Азербайджану кримінального авторитета із санкційного списку РНБО

15:20 11.11.2021

Поліція примусово повернула до країни походження – Азербайджану - 33-річного кримінального авторитета, який раніше потрапив під санкції Ради національної безпеки і оборони України.

Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«33-річний громадянин Азербайджанської Республіки потрапив під санкції, запроваджені до суб’єктів підвищеного злочинного впливу рішенням Ради Національної безпеки та оборони України, у зв’язку з чим його було примусово повернуто до країни походження та на три роки заборонений в’їзд на територію країни. Чоловік входить до родинного оточення одного із «злодіїв в законі», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що цей чоловік, маючи зв’язки у кримінальному середовищі, контролював діяльність етнічних злочинних груп, що «спеціалізувалися» на майнових злочинах, зокрема - вимаганнях.

Зазначається, що на початку листопада попри заборону кримінальний авторитет незаконно потрапив до України, і, як тільки про цей факт стало відомо співробітникам управління стратегічних розслідувань у місті Києві Нацполіції, вони встановили його місце знаходження та провели заходи для його примусового повернення.

10 листопада поліцейські разом з державною міграційною службою примусово повернули злочинця до Азербайджанської Республіки.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було прийнято рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Згідно з рішенням РНБО, було вжито обмежувальних заходів до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких - іноземці, 15 - громадяни України.

Також запроваджено санкції стосовно 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України і вважаються кримінальними авторитетами.

Ще на цю тему