У Тбілісі протести: затримано 46 прихильників Саакашвілі

17:20 10.11.2021

У середу, 10 листопада, на акціях протесту у грузинській столиці Тбілісі поліція в адміністративному порядку затримала 46 активістів опозиції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини-Грузія.

З 10-ї ранку акції протесту проходять одночасно під будівлею Служби держбезпеки, Міністерства юстиції та Міністерства охорони здоров'я. Присутні вимагають переведення до цивільної лікарні експрезидента Міхеїла Саакашвілі, який голодує у в'язниці вже 41 день.

У поширеній МВС Грузії заяві йдеться, що поліція затримала активістів «там, де учасники акції вийшли за рамки, встановлені законом про свободу зібрань, а також спробували блокувати входи до адміністративних будівель».

Зазначається, що більшу частину затримань було проведено на акції біля будівлі Служби держбезпеки.

На акції під Міністерством юстиції лідери опозиції заявили, що хочуть вкотре нагадати главі відомства, що він несе особисту відповідальність за здоров'я Саакашвілі.

Біля міністерства мобілізовано поліцію, яка заблокувала входи до будівлі живим ланцюгом.

Раніше Тбіліський міський суд висунув вимогу присутності Саакашвілі на розгляді справи. На сьогодні 10 листопада призначено слухання у справі про розгін мітингу опозиції у листопаді 2007 року та про погром у телекомпанії «Імеді». Слідство у справі триває вже вісім років.

Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, де проти нього порушено ряд кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і назвав себе політичним в'язнем.

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, та помилувати Саакашвілі.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі.

В МЗС України заявили, що розчаровані переведенням Саакашвілі до пенітенціарного медичного закладу № 18 у Глдані та відсутністю інформування про це української сторони.
 

Ще на цю тему