Окупанти модернізують інфраструктуру незаконного призову кримчан в армію РФ

10:40 10.11.2021

Російські окупанти відкрили в м. Саки в окупованому Криму модернізований призовний пункт «нового покоління», у якому незаконне залучення громадян України до лав окупаційної армії відбуватиметься із використанням цифрових технологій.  

Як пише Центр журналістських розслідувань, про це повідомляє сайт окупаційного уряду Криму. 

Відкриття призовного пункту відбулося в рамках заходів переобладнання та переоснащення так званих «військових комісаріатів республіки Крим».

«На призовному пункті працює медична та призовна комісія. Від створення комфортних умов для фахівців безпосередньо залежить якість призовної кампанії. Оновлений призовний пункт дозволить полегшити як роботу медичного персоналу, так і проходження цієї процедури для самих призовників», – сказав «військовий комісар республіки Крим» Юрій Лимар, якому в липні 2021 року за процесуального керівництва прокуратури АРК та Севастополя повідомлено про підозру у скоєнні воєнного злочину за незаконний призов мешканців окупованого Криму до Збройних сил РФ. 

Пункт оснащений сучасними автоматизованими системами мобілізаційного розгортання, системою військового обліку, комплексами психодіагностичного обстеження громадян. Комп’ютери лікарів підключено до електронної системи реєстрації пацієнтів «Промед».

РФ розпочала цифровізацію своєї системи військоматів саме з окупованого Криму, повідомляє портал окупаційної «влади». 

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та Севастополя повідомлено про підозру десяти окупаційним «військовим комісарам» у воєнному злочині за призов кримчан до армії РФ.
 

Ще на цю тему