Лукашенко заявив про ризик "залучити" Росію до міграційної кризи на кордоні з Польщею

19:20 09.11.2021

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про ризик «залучити» Росію в міграційну кризу на білорусько-польському кордоні. Про це Лукашенко заявив в інтерв'ю, фрагмент якого опублікував Telegram-канал «Пул першого», пише УНН.

Цитата

«Ми знаємо, що якщо, не дай Бог, ми допустимо якусь помилку, якщо ми оступимося, то це відразу ж залучить в цей вир Росію. А це найбільша ядерна держава. Я – не божевільний, я прекрасно розумію, до чого це може привести. Тому ніякого тут немає, знете, героїзму - схопив автомат і пішов на польський кордон. Ні, ні в якому разі», – сказав Лукашенко.

Деталі

Раніше сьогодні Лукашенко зідзвонився з президентом РФ Володимиром Путіним, випливає з повідомлення пресслужби Кремля.

Повідомлялося, що під час розмови «президенти обмінялися також думками про ситуацію з біженцями на білорусько-польському та білорусько-литовському кордонах».

Контекст

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни.

На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем'єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

В рамках боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Ще на цю тему