США і Румунія обговорили взаємодію задля безпеки в Чорному морі – Держдеп

13:40 09.11.2021

Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок провів зустріч з міністром закордонних справ Румунії Богданом Ауреску, під час якої обговорив, зокрема, співробітництво в галузі безпеки в регіоні Чорного моря на тлі збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомили в понеділок у Держдепартаменті США за результатами зустрічі двох лідерів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар похвалив Румунію як надійного союзника по НАТО, й обидва (лідери – ред.) погодилися на необхідності взаємодіяти в питаннях безпеки Чорного моря, а також у контексті агресії РФ проти України й інших держав на східному фланзі НАТО»,– зауважили в Держдепартаменті США.

Крім того, глави зовнішньополітичних відомств підтвердили прагнення своїх країн посилити енергетичну безпеку в Європі.

Сторони також наголосили на важливості стратегічного партнерства між США й Румунією «з метою зміцнення оборонних та енергетичних зв’язків та подолання спільних загроз і викликів».

Як повідомлялося, США приділяють особливу увагу питанням безпеки Чорноморського регіону. Зокрема, у жовтні міністр оборони США Ллойд Остін відвідав одразу три країни регіону – Грузію, Україну й Румунію. Зараз у Чорному морі перебувають військові кораблі Шостого флоту ВМС США.

Ще на цю тему